Резніков прокоментував заяви РФ щодо позовів проти України: у Росії щось пішло не так

За словами міністра, він розчулився після останніх заяв, які лунали з боку Російської Федерації

Про це віцепрем’єрміністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів в інтерв’ю «Дом», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Міністр зазначив, що до всіх заяв щодо позовів РФ проти України потрібно відноситися з гумором.

«Знаєте, в Росії зараз щось пішло не так. Останні їхні заяви викликають у мене розчулення. Нещодавно один з діячів у Криму заявив, що вони будуть готувати до України якийсь багатомільярдний позов. Це викликало у мене, вже як у юриста, просто гомеричний регіт», – сказав Резніков.

Згадав міністр і про Марію Захарову, яка закидає Україні посягання на «територіальну цілісність РФ».

«І тепер ще заява цієї мадам. Коли вона починає розповідати, що виявляється Україна зазіхає на територіальну цілісність Російської Федерації, це вже смішно. Тому що весь світ давно їм чітко заявив: росіяни, ви окупували Крим, ви окупували Севастополь і частину Донбасу, ви порушили територіальну цілісність і суверенітет України. Ви порушили великий договір між Росією і Україною, який ми вам довірилися і підписали. Ви порушили Будапештський меморандум. І ви нам будете розповідати про те, що ми якусь вашу територіальну цілісність порушуємо?», – сказав він.

І додав, що саме вони, Росія, будуть про це розповідати про це «на новому Нюрнберзькому процесі».

«Може, він буде інакше називатися, може, буде в іншому місті, але, я думаю, символічно було б зібратися в Нюрнберзі», – резюмував Резніков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.