Україна звільнила з полону 978 людей за час повномасштабного вторгнення рф

З початку повномасштабної війни, 24 лютого, Україна здійснила 28 обмінів військовополоненими та звільнила 978 людей.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Телеграмі.

Вона зазначила, що кілька останніх днів стали знаковими в обміні військовополоненими, але ця тема дуже чутлива. Саме тому деталі про обмін не поширюють, щоб не зашкодити, хоча держава робить усе для визволення людей.

«Перемовини щодо звільнення та обміни  наших військовополонених постійно тривають. З початку повномасштабного вторгнення вже здійснено 28 обмінів та звільнено 978 осіб (серед них 99 цивільних)», – наголосила Маляр.

Заступниця міністра оборони також закликала родичів полонених і безвісти зниклих довіряти інформацію про них лише державним уповноваженим інституціям – Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими. Він, до речі, складається з понад 10 установ і організацій.

Крім того, Маляр додала, що оприлюднення в соцмережах особистих даних про військовополонених та безвісти зниклих може зашкодити безпеці й обміну.

«Нагадую, що звільнені з полону українські військовослужбовці проходять лікування та реабілітацію в державних медичних закладах під наглядом фахівців високого рівня й безкоштовно отримують повний спектр необхідних медичних послуг. Усі їхні потреби фінансує держава в повному обсязі», – зазначила вона.

Координаційний штаб діє на базі української розвідки. Приймальна розташована за адресою: Київ, вулиця Спаська, 37. Номери телефонів: +38 (095) 412 74 24 , +38 (044) 425 12 09.

Там приймають родичів військовополонених і безвісти зниклих, надають їм інформацію та юридичну чи психологічну допомогу.

Нагадаємо, що під час останнього на даний час обміну, який відбувся 26 жовтня, з ворожого російського полону вдалося повернути ще десять українських захисників.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.