ДБР заявляє, що не відкривало «справу» проти Бутусова

ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом посту журналіста Юрія Бутусова, а не проти нього. І закликає не втягувати відомство у політичні обвинувачення

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань, передають Вчасні Новини.

«Звертаємо увагу журналістів та лідерів громадської думки, що кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за означеним у його публікації фактом. У Кримінальному кодексі взагалі немає такого поняття, як справа. Є кримінальне провадження, порушене за тим чи іншим фактом, і поки нікому не висунуто підозри, воно не може бути проти будь-кого взагалі», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Аваков жорстко відреагував на відкриття кримінальної справи проти Бутусова

У ДБР наполягають, що предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив цивільну особу до зброї.

«Ще раз наголошуємо: ніякої «справи» проти Юрія Бутусова у провадженні ДБР немає і просимо не втягувати ДБР у політичні обвинувачення», – заявили у відомстві, додавши, що «ДБР займається виключно злочинами посадових осіб, і саме можливі ознаки такого злочину й стали предметом нашого провадження», – додали у ДБР.

Нагадаємо. Державне бюро розслідувань порушило справу проти Бутусова після того, як журналіст виклав у мережу відео, на якому стріляє з 152-мм гаубиці.

Український журналіст Юрій Бутусов відповів на відкриття справи. Він заявив, що порушення проти нього кримінальної справи за фактом публікації відео у фейсбуці є помстою президента Володимира Зеленського за пресмарафон.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.