Здоров'я

ВООЗ поки ще не визначилася, наскільки небезпечний штам Omicron

Всесвітня організація охорони здоров’я наразі не має достатніх даних, які б підтверджували більшу небезпечність Omicron-штаму в порівнянні з іншими мутаціями коронавірусу, зокрема варіантом Delta.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті ВООЗ, пишуть Вчасні Новини.

«Поки що не зрозуміло, чи Omicron легше передається від людини до людини у порівнянні з іншими варіантами, включаючи Delta», – йдеться в повідомленні.

Так само не ясно, вказують у ВООЗ, чи штам Omicron спричиняє тяжче захворювання, аніж інші варіанти коронавірусу, в тому числі Delta.

В організації визнають, що для з’ясування ступеня тяжкості інфікування Omicron-штамом буде потрібно від кількох днів до кількох тижнів. При цьому наголошується, що всі варіанти COVID-19, включаючи дельта-штам, який домінує у світі, можуть спричинити тяжке захворювання або смерть, зокрема найуразливіших людей, тому ключовою залишається профілактика та вакцинація.

У ВООЗ також зауважують: за попередніми даними, люди, які раніше хворіли на COVID-19, можуть легше повторно заразитися штамом Омікрон у порівнянні з іншими варіантами. Але й у цьому питанні інформація обмежена.

«Більше інформації про це буде доступно найближчими днями та тижнями», – резюмували у Всесвітній організації охорони здоров’я.

Нагадаємо, що Moderna та інші фармацевтичні компанії вже розпочали розробку вакцин проти Omicron-штаму коронавіруса COVID-19.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.