Донецька областьНаука та освітаНовини

На Донеччині відкриють класи безпеки в укриттях шкіл: що вивчатимуть

У Донецькій області розробляють безпекові класи, які працюватимуть в режимі офлайн.

У цих класах дітей навчатимуть правильно поводитися з вибухонебезпечними предметами, правилам пожежної безпеки, дорожнього руху, домедичної підготовки ті іншому.

Класи планують відкрити в укриттях шкіл.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Донецької ОДА Тетяна Сідашева.

За її словами, розробляють уроки для дітей різних вікових категорій.

«Нам допомагала організація UNISEF розробляти такі класи. Був представлений та презентований цікавий клас безпеки. Після того, як будуть зроблені укриття, у громадах Донецької області мають відкритися такі класи. Вони дуже сучасні. Це локації, де представлені класи поводження з вибухонебезпечними предметами та іншими безпековими питаннями», — зазначила вона.

Читайте також: Освітні можливості для школярів: корисна добірка безплатних ресурсів

За даними ОДА, у таких класах вивчатимуть правила дорожнього руху, домедичну підготовку, питання пожежної небезпеки та кібербезпеки.

«Такі класі будуть розміщуватися не в кожному укритті школи, але хоча б в освітньому осередку громади», – додала Сідашева.

Нагадаємо, що у новому навчальному році почнуть працювати 275 шкіл в Донецькій області, в яких буде навчатися орієнтовно 92 тисячі учнів. Всі заклади працюватимуть в дистанційному форматі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.