CуспільствоДонецька областьРобота

Донеччина зберігає лідерство за рівнем укомплектування вакансій

Протягом поточного року в центрах зайнятості Донеччини 17,3 тис. осіб отримували необхідні послуги. За цей період було працевлаштовано понад 6 тис. осіб, ще 1,8 тис. безробітних пройшли професійне навчання та здобули нові компетенції, що сприяє подальшому працевлаштуванню.

Загалом, за рівнем укомплектування вакансій, Донецька область зберігає лідерські позиції серед регіонів України з початку 2023 року.

Про це повідомляють «Вчасні Новини» з посиланням на Донецьку обласну службу зайнятості.

Лише у липні за сприянням служби зайнятості роботу знайшли понад 1 тис. осіб – це рекордний показник впродовж місяця за час війни.

Безробітних осіб працевлаштовували переважно на підприємства добувної та переробної промисловості, в торгівлі, а також у галузях освіти, охорони здоров’я, державного управління та сільського господарства.

З початку 2023 року 1,4 тис. роботодавців подали до центрів зайнятості області більше 6 тис. пропозицій роботи з розміром середньої заробітної плати майже 12 тис. грн. Із загальної кількості наданих вакантних робочих місць укомплектовано 5,6 тис., або майже 92% від заявленої працедавцями потреби.

«Вже 7 місяців поспіль Донеччина – одна з перших в країні за часткою залучених осіб до суспільно корисних робіт. Зазвичай, це роботи з вивантаження та фасування гуманітарної допомоги, підтримання чистоти в приміщеннях, облаштування підвальних укриттів та захисних споруд тощо. З початку року в таких роботах брали участь 3,8 тис. осіб», – ідеться в повідомленні.

Також у центрі зайнятості повідомили, що протягом поточного року 1,8 тис. безробітних пройшли професійне навчання та здобули нові компетенції, що пришвидшило їх працевлаштування. Після навчання цей рівень складає 90,7%.

За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 1,1 тис. внутрішньо переміщених осіб. Компенсацію витрат на оплату праці отримали 133 роботодавця за 380 працевлаштованих переселенців.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.