Рускій воєнний корабель

Жодного папірця: ЄС погодили мандат про неприйняття паспортів рф, виданих на ТОТ

Сьогодні, 12 жовтня, посли ЄС погодили переговорний мандат про неприйняття російських паспортів, виданих на окупованих рф територіях.

«Це рішення є відповіддю на неспровоковану та необґрунтовану військову агресію росії проти України та практику росії щодо видачі російських закордонних паспортів мешканцям окупованих регіонів», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що окупанти почали використовувати різноманітні схеми, щоб змусити людей отримати російський паспорт на тимчасово захоплених територіях. Так, у Луганській області російські загарбники змушують населення отримати паспорт Росії до 1 січня.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, росіяни «дали населенню трохи більше двох місяців, щоб отримати паспорт росії. Раніше, в переважній більшості, це були популізм і бажання самих мешканців регіону. Тепер уже не питають – хочеш чи ні?».

Він зазначив, що з 1 січня будь-які виплати – зарплата, соціальні, грошові перекази – будуть здійснюватися виключно за наявності індивідуального особового рахунку.

«Але щоб його відкрити, потрібно мати паспорт росії. Безпосередньо силою не примушують – просто залишають без грошей. Але не попереджають, що в Україні з цього питання посилено кримінальну відповідальність», – наголосив керівник ОВА.

Нагадаємо, що 14 вересня в Україні підготували законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність за отримання російського паспорта на тимчасово окупованих територіях та заклики до цього. В Офісі президента сказали, що видача російських паспортів жителям окупованих територій безглузда, бо у світі цей паспорт не сприймають.

11 липня російський диктатор Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок надання громадянства Росії для всіх українців. Російські окупанти на тимчасово окупованих територіях

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.