Cуспільство

Українців закликали зберігати спокій і вірити в ЗСУ

Черговими обстрілами росія намагається змусити Україну сісти за стіл переговорів на власних умовах. Тож найголовніше завдання для кожного українця – дотримуватися інформаційної тиші та зберігати спокій.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО звернулись до всіх громадян України із закликом не піддаватися паніці та не створювати штучних ажіотажів у продуктових магазинах та аптеках.

Після сьогоднішніх обстрілів знову спостерігається підвищений попит на товари, зокрема щоденного споживання — це хліб, масло, молоко тощо.

За словами операційного директора Novus Олексія Панасенко, причин для хвилювання щодо можливого зникнення товарів немає.

«Я можу запевнити, що загалом українцям немає причин хвилюватись. У нас в наявності достатньо товару тривалого зберігання, та добре відпрацьовані ланцюги постачання швидкопсувних товарів. Наша мережа намагається тримати ціни на доступному для покупців рівні. Крім того, ми завжди пропонуємо акційні товари, товари соціального значення з найнижчим цінником», – каже Панасенко.

Водночас українців також просять дотримуватись інформаційної тиші. У ЦПД вчергове нагадали про правила поведінки в інтернеті:

  • зберігати спокій;
  • не поширювати фото/відео місць прильотів/вибухів;
  • не поширювати неперевірену інформацію;
  • довіряти лише офіційним джерелам інформації.

У Центрі додали, що сьогоднішня ситуація є  цілком прогнозованою: ворог намагається ударами по цивільній інфраструктурі та мирному населенню схилити Україну до переговорів на своїх вимогах.

«Завдання кожного – зберігати спокій та вірити в наших захисників! Не дайте себе зламати», – закликали у ЦПД.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.