Рускій воєнний корабель

ЗСУ допоможуть з експортом зерна, якщо буде відповідне озброєння

Росія продовжує шантажувати світ, зокрема створюючи загрозу продовольчій безпеці у світі, через власні поразки на полі бою в Україні. Два дні тому, 29 жовтня, рф заявила про вихід із «зернової ініціативи». При цьому обґрунтувала своє рішення атакою на кораблі чорноморського флоту у Севастопольській бухті та звинуватила в цьому Україну та Велику Британію.

У світі засуджують таку поведінку держави-агресора та знають про маніпуляції та шантаж. Але якщо інші країни забезпечити експорт зерна з України не зможуть, то з зим можуть допомогти Збройні сили України. Але для цього необхідне відповідне озброєння.

Таку думку висловив член Комітету ВР із питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук під час брифінгу «російський продовольчий шантаж: реакція парламенту та світу».

«Не можна йти на «повідку» російської федерації, адже від цього залежить продовольча безпека всього світу, зокрема сотень мільйонів людських життів. Потрібно забезпечувати безпеку. Якщо цього не можуть зробити інші держави, надайте нашим ЗСУ озброєння, і вони зроблять усе можливе, аби зробити Чорне море безпечним», – зазначив народний депутат.

Він нагадав, що сьогодні, 31 жовтня, попри заяви рф про вихід із «зернової угоди» з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» вийшли 12 суден із 354,5 тис. тонн агропродукції. Вони прямують до країн Африки, Азії та Європи. Серед них також і балкер Ikaria Angel з українською пшеницею для Ефіопії.

Прохід до українських портів під завантаження дозволений 4 суднам, які напередодні пройшли інспекцію Об’єднаного Координаційного Центру за участю всіх сторін, включаючи представників рф.

«Зараз українське зерно потрібне усім, а російське – нікому. Зрозуміло, що маніпуляції з боку росії будуть продовжуватись. Тут потрібна реакція не тільки ООН, Туреччини, а й всього світу. Насамперед тих країн, які потребують нашої продукції. росії потрібні катаклізми, чим більше, тим краще для неї», – резюмував Соломчук.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.