Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: під обстрілами були 6 населених пунктів, 1 людина загинула, ще одну поранено

Упродовж минулої доби, 22 вересня, під ударом армії рф перебували 6 населених пунктів: міста Авдіївка, Красногорівка, Часів Яр, села Зелений Гай, Нововасилівка, Серебрянка. Росіяни застосували проти мирного населення ЗРК «С-300», керовані авіабомби «ФАБ-250», БПЛА, РСЗВ «Град», артилерію.

Руйнувань зазнали 18 цивільних об’єктів: 10 приватних будинків, будинок культури, кінотеатр, медзаклад, підприємства.

За інформацією Донецької ОВА, за 22 вересня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — у Серебрянці. Ще 1 людина в області за добу дістала поранення.

Вночі росіяни завдали 4 удари шахедами по Нововасилівці Покровської громади – пошкоджено фермерське господарство, без постраждалих.

На Волноваському напрямку у Зеленому Гаю Комарської громади поранено 1 людину, пошкоджено 7 двоповерхівок, 1 приватний будинок, будинок культури та промислові будівлі. Вугледар зазнав 2 авіаударів та 21 артобстрілу, також під вогнем Новоукраїнка.

На Донецькому напрямку під постійними обстрілами Новомихайлівка і Красногорівка Мар’їнської громади. На ранок Авдіївка зазнала авіаракетного удару та обстрілів із артилерії і танків – зруйновано приватний будинок, пошкоджено лікарню та кінотеатр.

На Горлівському напрямку у Клебан-Бику Іллінівської громади пошкоджено 2 промислових об’єкти. У Часовоярській громаді пошкоджено промислову будівлю, інфраструктурний об’єкт і багатоповерхівку.

На Лисичанському напрямку 1 людина загинула у Серебрянці Сіверської громади, пошкоджено 2 будинки. У Лиманській громаді пошкоджено будинок в Торському і господарчу споруду в Ямполі.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області. На Авдіївському та Мар’їнському напрямках відбили ворожі атаки.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах Міньківки, Оріхово-Василівки та Григорівки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області, успіхів не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку українські воїни успішно відбили атаки противника в районах Авдіївки та Сєверного Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки та Красногорівки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив 12 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.